Du behövs – garanterat. Se filmen om hur det kan se ut när taket inte håller tätt.

Det här är rekryterings-satsningen Garanterat jobb

Vad roligt att du hittat till vår sajt! Kanske gjorde du det genom några av våra filmer som syns i sociala medier? Filmerna är en del av en stor satsning som Plåt & Ventföretagen gör för att fler ska vilja jobba i plåt- och ventbranschen. 

Det behövs plåtslagare och ventilationsmontörer och det vet du säkert redan nu när du hittat till garanteratjobb.se. Vad du kanske inte visste är att en framtid utan plåtslagare och ventilationsmontörer skulle kunna bli ett stort problem i samhället – ja, du har ju sett vad som händer i filmerna.

– Om den här utvecklingen fortsätter kommer många fastigheter att ha omfattande brister eftersom behovet av ventilation och renovering av tak och fasader bara kommer att öka, säger Annika Brännmark, branschchef på Plåt & Ventföretagen.

Välbetalt framtidsyrke

Plåt & Ventföretagen är arbetsgivarorganisation för företag inom plåt och ventilation och har tagit initiativ till Garanterat jobb-kampanjen, där målet är att öka antalet sökande till gymnasieprogram och andra utbildningsformer med 25 procent till den 1 januari 2025.

– Kampanjen handlar till stor del om att vi först måste synliggöra branscherna och yrkena inom plåtslageri och ventilation. Som det ser ut idag är det knappt någon som vet att yrkena finns. Om fler hade känt till att det här är välbetalda framtidsyrken skulle intresset vara betydligt större, säger Tomas Skagerlind, kommunikationschef på Plåt & Ventföretagen.

Är branschen något för dig?

Om du inte har bestämt dig för vad du vill bli när du blir stor och är intresserad av en utbildning som leder till garanterat jobb så ska du absolut överväga en karriär inom plåtslageri eller ventilation. På vår sajt hittar du mer information om utbildningar, intervjuer med personer i branschen och svar på vanliga frågor. Ett tips om du är nyfiken är också att kontakta din närmaste gymnasieskola som erbjuder någon av utbildningarna och be att få komma på ett besök! Du hittar alla skolor här. Lycka till!

Läs hela artikeln om rekryteringssatsningen hos pvmagasinet.se

 

Läs mer:

Plåt & Ventbyråns branschskola i Katrineholm_FOTO_JEZZICA_SUNMO
Sanna Skyttborn
Etna Runborn, 17 år och Jenny Landberg, 28 år, har valt ett mansdominerat yrke och de stormtrivs.
Mariam Mohammedamin
Hadi Barbari - Foto Orlando.G.Boström
Tittar på ventilationen
Plåtslagare
Guldrummet. Foto Boel Ferm.
Stefan Gardell, Gotland
Manfred Erlandsson testar bastu
Tobias Fahlqvist, vd i ventilationsbranschen