Plåt & Ventbyråns branschskola i Katrineholm_FOTO_JEZZICA_SUNMO
På Plåt- och Ventbyråns skola i Katrineholm kan du utbilda dig till plåtslagare eller ventilationsmontör och få lön under tiden. 

Utbilda dig – få lön under tiden

Har du funderat på att byta karriär? Det kan det ta emot att leva på studielån eller kanske funkar det inte ekonomiskt. Det finns faktiskt utbildningar där du får lön under tiden du utbildar dig.

Livet förändras och helt plötsligt har karriären du valde för fem eller tio år sedan slutat kännas rätt. Eller så har du jobbat under en period och har kanske inte möjligheten eller lusten att leva på studielån. Då kan det vara ett alternativ att välja en utbildning där du får lön under tiden du utbildar dig. På Plåt- & Ventbyråns skola i Katrineholm kan du utbilda dig till plåtslagare eller ventilationsmontör och få lön under tiden.

Få vanlig timlön under utbildningen

Branschskolan erbjuder utbildningar för gymnasie- och företagslärlingar och huvudsakligen utbildas man på enskilda plåtslageri- eller ventilationsföretag. Du som är gymnasielärling behåller du ditt studiebidrag.  Som företagslärling får du vanlig timlön under utbildningstiden och ersättning för restiden inom ordinarie arbetstid. Branschskolan har funnits i 30 år och drivs idag av Plåt- och Ventbyrån.

Den här artikeln är inspirerad av Dagens Nyheters artikel från den 5 januari 2024:

 

Läs mer:

Sanna Skyttborn
Etna Runborn, 17 år och Jenny Landberg, 28 år, har valt ett mansdominerat yrke och de stormtrivs.
Mariam Mohammedamin
Hadi Barbari - Foto Orlando.G.Boström
Tittar på ventilationen
Plåtslagare
Guldrummet. Foto Boel Ferm.
Stefan Gardell, Gotland
Manfred Erlandsson testar bastu
Tobias Fahlqvist, vd i ventilationsbranschen