Tobias Fahlqvist, vd i ventilationsbranschen
Tobias Fahlqvist har en livstid av erfarenhet från ventilationsbranschen och idag är han VD på ventilationsföretaget Flexibel Luftbehandling i Stockholm. Han ser en ljus framtid för de som väljer att satsa på att jobba med ventilation.

6 skäl till varför du ska jobba med ventilation

Tobias Fahlqvist har en livstid av erfarenhet från ventilationsbranschen och idag är han VD på ventilationsföretaget Flexibel Luftbehandling i Stockholm. Han ser en ljus framtid för de som väljer att satsa på att jobba med ventilation.

Precis som många andra i ventilationsbranschen fick Tobias Fahlqvist heltidstjänst som ventilationsmontör direkt efter gymnasiet.

– Med undantag för en avstickare på några år har jag jobbat med ventilation sedan dess, berättar han.

Tobias allra första kontakt med branschen skedde långt tidigare eftersom hans pappa jobbade i branschen, och redan i tonåren sprang Tobias runt på byggen i Södertälje.

Avancerade till VD efter 8 år

2021 blev Tobias Fahlqvist VD på det företag där han jobbat i åtta år, Flexibel Luftbehandling i Stockholm. Han tror att branschen går en ljus framtid till mötes, i en tid då det finns ett stort behov av att energieffektivisering behövs duktiga ventilationsmontörer.

– Vi måste fylla på med yngre förmågor som kan lära sig yrket, säger Tobias Fahlqvist.

6 skäl att jobba i ventilationsbranschen enligt Tobias

  1. Väldigt socialt arbete! Ventilationsarbete innebär att man träffar många människor. Man arbetar nära kunden men också tillsammans med andra yrkesgrupper.
  2. Du får arbeta med händerna! Det är ett praktiskt och utmanande arbete där du får skapa något och jobba med problemlösning.
  3. Frihet under ansvar! När man har blivit erfaren i yrket finns stor frihet att planera och utföra sitt arbete på egen hand. Många ventilationsmontörer har egna servicebilar och fungerar som sina egna arbetsledare.
  4. Omväxlande arbetsuppgifter och miljöer! Ibland jobbar du med nyproduktion och monterar stora kanaler och ibland är du hemma i någons lägenhet och byter en köksfläkt.
  5. Vara med och bidra till en hållbar framtid! Höga elpriser och lågkonjunktur har lett till en stor efterfrågan på energieffektivisering, det är kul att vara med och bygga för framtiden!
  6. Säkert och tryggt yrkesval!

 

Läs mer:

Plåt & Ventbyråns branschskola i Katrineholm_FOTO_JEZZICA_SUNMO
Sanna Skyttborn
Etna Runborn, 17 år och Jenny Landberg, 28 år, har valt ett mansdominerat yrke och de stormtrivs.
Mariam Mohammedamin
Hadi Barbari - Foto Orlando.G.Boström
Tittar på ventilationen
Plåtslagare
Guldrummet. Foto Boel Ferm.
Stefan Gardell, Gotland
Manfred Erlandsson testar bastu