Sanna Skyttborn
Sanna Skyttborn är skådespelaren som syns i kampanjen för Garanterat jobb. Här kan du läsa en intervju med henne som först publicerades i Plåt- och Ventmagasinet. Foto: Tomas Skagerlind

Filosofistudent axlar huvudrollen i Garanterat jobb-filmerna

Under hösten och vintern har Plåt & Ventföretagens rekryteringssatsning, Garanterat jobb, rullat på för fullt. En del i den är de humoristiska filmerna som har gjort succé i sociala medier. 26-åriga Sanna Skyttborn spelar huvudrollen i filmerna. Plåt & Vent Magasinet fick ett snack med henne för att lära känna personen bakom karaktären och nu publicerar vi intervjun även här på Garanterat jobb-sajten.

Hej, Sanna! Vad tänker du om att filmerna har gjort sådan succé?

– Det är jättekul att det funkar och går hem så bra i målgruppen. Jag tycker att det är ett jättebra koncept och kul att man har gjort filmerna på ett humoristiskt sätt, för jag tror att det lockar unga personer som ska välja yrke. Jag hade själv ingen koll på att de här yrkena är bristyrken innan filminspelningen och det tror jag är samma för många i min ålder och yngre.

Jobbar du med film och skådespeleri på heltid?

– Nej, inte ännu, men jag skulle gärna göra det i framtiden. Just nu pluggar jag filosofi på universitetet på dagarna och kör leveranser för ett matföretag på kvällarna. Men i framtiden skulle det vara väldigt roligt om jag kunde jobba mer med skådespeleri.

Så du har inga planer på att bli plåtslagare eller ventilationsmontör, då?

– Haha, nej det har jag inte. Men jag har fått upp ögonen för yrkena nu och skulle absolut kunna tänka mig att tipsa andra unga personer som inte vet vad de ska bli om att söka. Det verkar vara bra yrken och man är ju som sagt garanterad att få jobb.

Hur gick det till när du fick rollen?

– Jag såg en annons om att de sökte en person till reklamfilmer för ett branschförbund. Det lät kul så jag sökte och fick komma på casting hos produktionsbolaget Starlings. Vi klickade och jag fick rollen, vilket jag såklart blev jätteglad för.

Kan man se dig i andra filmer också?

– Ja, jag är med i två andra reklamfilmer som rullar just nu. Det är en för Aftonbladet och en annan för Sibylla. Sedan har jag varit med i lite annat tidigare, men rollen i Garanterat jobb-filmerna är min största hittills med flest repliker och många olika scener. Det är jättekul och lite mer utmanade att få agera och prata lite mer än jag gjort i någon annan film tidigare.

Har du något minne från inspelningen att dela med dig av?

– Ja, jag minns ett tillfälle när en takplatta skulle ramla ner bakom mig och den råkade hamna i huvudet på en av statisterna. Allt gick bra, men det var lite överraskande. Och jag kan säga att när man ser mig hoppa till lite i den filmen så är det helt äkta!

Vad gör du helst på fritiden?

– Jag håller gärna på med skådespeleri då också och jag tränar en hel del styrketräning. Jag gillar även att baka. Jag har min familj i Karlstad, där jag är uppväxt, så jag åker gärna hem dit och hälsar på så ofta jag kan.

Fakta Sanna Skyttborn
| Ålder: 26 år. | Bor: Vårby utanför Stockholm, men ursprungligen från Karlstad. | Aktuell: Som huvudkaraktären i Garanterat jobb-filmerna. | Gör: Studerar, jobbar som chaufför och skådespelare. | Fritid: Skådespeleri, träna och baka.

Den här texten är skriven av Cedronius och publicerades ursprungligen i Plåt & Vent Magasinet.

Läs mer:

Plåt & Ventbyråns branschskola i Katrineholm_FOTO_JEZZICA_SUNMO
Etna Runborn, 17 år och Jenny Landberg, 28 år, har valt ett mansdominerat yrke och de stormtrivs.
Mariam Mohammedamin
Hadi Barbari - Foto Orlando.G.Boström
Tittar på ventilationen
Plåtslagare
Guldrummet. Foto Boel Ferm.
Stefan Gardell, Gotland
Manfred Erlandsson testar bastu
Tobias Fahlqvist, vd i ventilationsbranschen