Känns framtiden svettig?
Svårt att välja?

Känns framtiden svettig? Svårt att välja?

Jobb direkt – det är garanterat

En utbildning inom plåtslageri fokuserar på att lära ut olika tekniker för att skapa och reparera plåtdetaljer. Inom ventilation lär du dig att installera och underhålla ventilationssystem i byggnader – ett viktigt jobb för ett bra inomhusklimat. Plåtslageri är i sin tur en viktig del av byggindustrin.

Båda utbildningarna är därför mycket eftertraktade på marknaden.

För att bli framgångsrik inom plåtslageri eller ventilation krävs inte bara kunskap utan även praktisk erfarenhet. Många utbildningar erbjuder därför praktik eller lärlingsprogram. Där får studenterna möjlighet att arbeta med erfarna yrkesverksamma och lära sig mer om yrket ute i verkligheten.

”Den praktiska utbildningen ger kunskaper som gör studenten attraktiv för arbetsgivaren”

Tre röster om plåt- och ventbranschen

Tobias Fahlqvist,
vd, ventilationsföretag

”Det finns en stor efterfrågan på energieffektivisering så var med och bidra till en hållbar framtid. Vi behöver fylla på branschen med unga människor – det är kul att vara med och bygga för framtiden!”

Hadi Barbari,
SM-vinnare, unga plåtslagare

”Vad jag jobbar med kan variera väldigt mycket: ena dagen är jag uppe på ett tak och slår plåt och nästa kan jag vara i verkstaden för att tillverka plåtbitar till ett bygge.”

Stefan Gardell,
Gardells Plåtslageri, Gotland

”Vi söker folk hela tiden och det gäller även de andra ventilationsföretagen på ön. Nu har skolan förstått vilket stort behov som finns, så det här blir bra för oss alla.”